Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

“Κουνάβοι Κοινωνία Πολιτών”

Στους Κουνάβους έφτιαξαν την “Κοινωνία Πολιτών”



Την ενεργή συμμετοχή όλων των Κουναβιανών στην νεοσυσταθείσα κίνηση πολιτών ζητούν με επιστολή τους τα μέλη της κίνησης.

Συγκριμένα αναφέρουν:

«Στις δύσκολες μέρες και συνθήκες που περνάει σήμερα η χώρα μας αλλά και το σύνολο των χωρών του κόσμου, τα μάτια μας και το μυαλό μας επιβάλλεται να σηκωθούν πάνω από τον μαύρο ορίζοντα που μας προτείνουν και να ξεφύγουν στους ανοικτούς ουρανούς της σκέψης, του οράματος, της φαντασίας, της χαράς της δημιουργίας της ελπίδας και του ονείρου.

Με μεγάλη ΜΑΣΤΟΡΙΑ μας έχουν περάσει στο μυαλό μας και την ζωή μας την ΕΥΘΕΙΑ, την πολύ λίγη η καθόλου σκέψη, ΓΙΑΤΙ;  διότι σκέφτονται αυτοί για μας.

Έτσι λοιπόν τ’ αντανακλαστικά μας δεν λειτουργούν, έχουν νεκρωθεί.

Πρέπει ν’ αρχίσει να λειτουργεί αντίστροφα.

Μεθοδικά πρέπει να κοινωνήσουμε και να εμπεδώσουμε την κριτική σκέψη και τ’ αντανακλαστικά μας πρέπει ν’ αρχίσουν να βγάζουν σπίθες.

Η κοινωνία μας είναι σήμερα σε κατάσταση αποσύνθεσης, όλοι προβληματιζόμαστε γι’ αυτό. Αρκετοί ψάχνουμε τρόπους και μεθόδους να επαναπροσεγγίσουμε την κοινωνία μας.

Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη, η σκέψη μας, η προσφορά μας, η κατάθεση ψυχής, είναι τα συστατικά στοιχεία πού θα ακουμπίσουμε για να ξεφύγουμε απ’ αυτόν τον βάλτο.

Η επαναδραστηριοποίηση του δημόσιου χώρου, με την κυκλοφορία απόψεων με την δημιουργία δράσεων και προτάσεων, με την ουσιαστική και καθολική συμμετοχή της νεολαίας μας, που πρέπει να έχει και τον πρώτο λόγο, για το αύριο και το όνειρο.

Η διάθεση μας για στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η έγνοια μας και η σκέψη μας για το μεγάλο πρόβλημα της αγροτικής οικονομίας της ευρύτερης περιοχής, που έχουν μείνει σκελετοί του παρελθόντος.

Η έγνοια μας για το περιβάλλον και την καθημερινότητα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας.

Η κάθε μέρα είναι πραγματικά δύσκολη για όλους, ίσως γίνει πολύ δυσκολότερη, έως και ανυπόφορη (έχει γίνει ήδη για αρκετούς).

Αυτό να μην μας απογοητεύει, αντίθετα πρέπει να μας πεισμώνει, να μας δίνει δύναμη και ευρηματικότητα, φαντασία και σκέψη.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα που μπορεί να κατατεθούν και να συζητηθούν, μαζευτήκαμε πολίτες των Κουνάβων και μετά από συζήτηση ονομάσαμε αυτή την πρωτοβουλία μας “Κουνάβοι Κοινωνία Πολιτών”.